Ultimul viking, primul volum din seria „Nemuritor”, de O. G. Arion - Recenzie

Editura: Librex Publishing
An apariție: 2016
Număr de pagini: 310

Sinopsis: Victoria Grey, o tânără pragmatică și bine ancorată în real, se trezește prinsă într-o aventură periculoasă având ca miză un străvechi tezaur viking, asupra căruia planează un blestem îngrozitor. Pornind într-o călătorie extraordinară către o lume ascunsă și întunecată, sceptica Victoria este obligată să înțeleagă și să accepte regulile acestei noi lumi. Va reuși acest lucru? Oare de-a lungul drumului se va regăsi pe sine, cea de odinioară?

Părerea mea: Ca să fac ca un fel de introducere, am auzit de doamna Oana Arion de mult timp, însă niciodată nu am reușit să o cunosc personal, nu am găsit oportunitatea. Sper că se va întâmpla asta anul acesta la Gaudeamus, unde în sfârșit, voi și și eu prezentă. Revenind, am cunoscut-o prin intermediul facebook-ului. Ceea ce am putut observa la dumneaei este faptul că are un simț al umorului foarte dezvoltat și asta se poate observa și în felul în care așterne cuvintele pe hârtie. De asemenea, niciodată nu m-aș fi gândit că o carte fantasy mă poate atrage atât de mult. Persoanele care decid să se înhame și să scrie cărți cu teme fantasy sunt de lăudat deoarece le trebuie o imaginație debordantă pentru a scoate așa ceva, și mai ales, să fie și de calitate, cum e cea de față.
Vă spun sincer că, la început, credeam că în această carte este vorba doar despre o poveste istorică, despre vikingi și cam atât. Însă, când am deschis la prima pagină, mi-am schimbat părerea total.
Am început să citesc cartea aseară și, pur și simplu, nu m-am mai putut desprinde de ea. În ciuda faptului că îmi picau ochii de somn, tot nu voiam să îmi iau la revedere de la personajele ei. Exact ca orice cititor, am avut propria mea viziune despre protagoniști, după cum puteți vedea mai jos.
Primul volum din seria „Nemuritor” ne prezintă povestea Victoriei, o tânără ce preia de la bunicul său cafeneaua pe care, pe parcursul timpului, reușește să o pună pe picioare, prin muncă proprie. Destinul i se schimbă total atunci când, printr-o pură întâmplare, intră în posesia unei monede ce face parte dintr-un tezaur foarte vechi și important, însă blestemat. Această monedă îl aduce în viața ei pe Arrio, un bărbat misterios care apare mereu la momentul potrivit pentru a o proteja de pericolele care îi dau târcoale. Curând, Victoria se trezește implicată într-un triunghi conjugal din care nu găsește ieșirea și, la un moment dat, va trebui să facă cea mai importantă alegere de până acum.

-------------------------------------------------------------------
- Iubita mea, șopti el. [...] Acum suntem legați. Te voi găsi oriunde ai fi, iar tu mă poți găsi pe mine.
-------------------------------------------------------------------
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Librex Publishing.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Seasons Tag

O zi cu prietena Corina Cîndea

The protector, de Jodi Ellen Malpas - Recenzie