Top 5 protagoniști masculini din literatura contemporană

Bună tuturor!
Încă de când am deschis acest blog, m-am ocupat în procent de 90% de recenzii. Însă consider că a venit vremea să schimb un pic registrul și să mă axez și pe altceva, nu foarte diferit. So, let's jump right into it!

5. Christian Trevelyan Grey, din trilogia „Cincizeci de umbre ale lui Grey” scrisă de E. L. James


Da, da, știu ce o să spuneți. Nu cred că mai există cineva care să nu fi citit sau măcar să fi auzit de Trilogia „Fifty Shades” și părerile despre Christian sunt împărțite. Eu fac parte din tabăra care îl apără. Încă de la prima lectură, în ciuda scenelor explicite de sex și a atitudinii lui Christian, am reușit să văd dincolo de cuvinte și am văzut un copil într-un trup de bărbat. Traumele care încă îi macină existența și pun stăpânire pe nopțile lui sunt unele grave, importante și care au fost depășite de Ana, femeia de care și-a permis să se îndrăgostească, cu sau fără voia lui. Ea l-a salvat și i-a văzut întunericul din suflet, oferindu-i din lumina ei. Ar trebui să învățăm să îl apreciem mai mult pe Christian, în ciuda greșelilor pe care le-a făcut. Modul de viață a unui dominator a fost singurul pe care l-a cunoscut și cu care s-a putut regăsi și integra în societate. Și e de admirat faptul că a reușit să își depășească temerile, a impus anumite limite și a devenit unul dintre cei mai importanți oameni de afacere din Statele Unite, iar asta doar prin capacitățile proprii. Toate aceste lucruri l-au așezat în topul meu.

4. Gideon Cross, din seria „Crossfire” scrisă de Sylvia Day
Același caz ca și Gideon. Deși s-a tot speculat cum că Sylvia s-ar fi „inspirat” din trilogia „Cincizeci de umbre” a lui E. L. James, eu nu cred că a fost așa. Într-adevăr, există anumite asemănări, precum traumele din trecut, statutul de CEO al unei companii importante din țară, faptul că amândoi au statutul de „Domn Întunecat și Primejdios” dat de partenerele lor de viață. Dar, lăsând aceste detalii la o parte, Gideon își merită statutul la fel de mult ca și Christian. După cum probabil știți, el a fost în stare să își mânjească mâinile de sânge pentru a o proteja pe Eva, și-a schimbat stilul de viață pentru ea. Stilul și ferocitatea cu care iubește este greu de descris în cuvinte. De aceea, își merită locul în acest top.

3. Colton Calloway din seria „Falling” scrisă de Jasinda Wilder
Poate că întrebați de ce l-am ales pe Colton. Păi, din motive simple. Aproape de fiecare dată când într-o familie cu un singur copil vine pe lume mezinul, lucrurile se schimbă pentru fratele mai mare. Asta e situația lui Colt. Fratele lui, Kyle, a ajuns să fie răsfățatul familiei și fiul perfect, Colton fiind lăsat deoparte. Brunetul niciodată nu a vrut să fie supus familiei, întotdeauna a vrut să fie independent. Așa că a fost nevoit să plece de acasă și să se descurce de unul singur într-un oraș mare și străin. Niciodată nu și-ar fi imaginat că iubita fratelui său va fi motivul pentru care inima lui va tresări din nou. Până la Nell, Colton a încercat să își vindece inima după pierderea iubirii sale și a copilului nenăscut. În momentul în care blonda apare în viața lui, sentimentele năvălesc din nou în inima și în sufletul său, determinându-l și îndemnându-l să își facă curaj de a iubi din nou.

2. Cameron Hamilton din seria „Te aștept” scrisă de J. Lynn
Nu cred că mai e vreun dubiu de ce l-am ales pe Cam pentru a fi în topul meu. Ochii albaștri - care reprezintă o slăbiciune pentru mine - părul brunet, fizicul de invidiat, atitudinea lui copil pus pe năzbâtii și, mai ales, talentul de a face o fată să se îndrăgostească de el doar gătindu-i ouă în fiecare duminică, toate aceste lucruri împreună îndeplinesc pachetul perfect și complet pentru mine. Chiar dacă pentru el a reprezentat o provocare să o cucerească pe Avery, pe parcurs ce se cunoșteau mai bine, și-a dat seama că cel cucerit, definitiv, era el.

1. Jamie Fraser din seria „Outlander” scrisă de Diana Gabaldon
Acum, să argumentez și de ce el este pe primul loc în topul meu. În ciuda faptului că este un tânăr scoțian, din secolul al XVIII-lea, bunătatea și inocența de care dă dovadă în relația cu Claire m-a cucerit per total. Contrastul dintre aerul nevinovat și vitejia de care dă dovadă în timpul luptelor este cireașa de pe tort pentru mine. De asemenea, ferocitatea cu care o iubește pe Claire și riscurile pe care și le asumă pentru a o proteja sunt de admirat. Pentru binele ei, e în stare și să își calce pe inimă și să îi dea drumul pentru a face propriile ei alegeri și pentru a fi fericită, știind că ar putea rămâne singur și cu sufletul distrus. Toate aceste lucruri îl fac pe Jamie preferatul meu.

Sper că v-a plăcut topul meu. Alegerile sunt pur subiective și, în ciuda faptului că am ales doar 5 protagoniști, mai sunt mulți alții care ar merita să fie aici. 
Aceasta am fost eu și ne auzim cu alte postări!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

The Seasons Tag

O zi cu prietena Corina Cîndea

The protector, de Jodi Ellen Malpas - Recenzie