Măști și secrete, de Corina Cîndea - Recenzie

Editura: Librex Publishing
An apariție: 2016
Număr de pagini: 434

Sinopsis: Deși pare să aibă întreaga lume la picioare și o viață perfectă înainte, Brittany Cavannough descoperă că nimic nu este ceea ce pare.
Chiar dacă este conștientă de riscurile la care se expune, este iremediabil atrasă de aura întunecată și plină de mister pe care o emană Maddox Wright. Și, exact ca un fluture atras de flacăra unei lumânări, riscă să se ardă.
Trădată de persoanele la care se aștepta mai puțin să o facă, descoperă cu stupoare că toată lumea poartă o mască și ascunde secrete. Că nimeni nu este ceea ce pare. Va ajunge să poarte ea însăși o mască și își va îngropa secretele cât mai adânc în suflet.

„Viața este un bal mascat și numai de tine depinde cum alegi să o trăiești: privind de pe margine, pierdut în anonimat și lăsând totul să treacă pe lângă tine, sau savurând fiecare moment al ei în așa fel încât, atunci când vine momentul demascării, să ai curajul să o faci.”
Brittany Cavannough

Părerea mea: „Măști și secrete” este încă unul dintre romanele ce reprezintă o dovadă a talentului Corinei de a ne transpune în universul personajelor pe care le creează și de a ne transmite sentimentele și trăirile cu care se confruntă acestea. Eu, încă de când am citit cartea pentru prima dată, nu am putut să mă mai desprind de rândurile ei. Cu fiecare pagină frunzărită, înțelegeam mai multe lucruri și, simultan, eram confuză în legătură cu altele. Unele întrebări își găseau răspunsuri, altele reprezentau mistere de nedeslușit și nu puteai decât să termini de citit cartea pentru a putea trăi liniștit în continuare.
Romanul ne-o prezintă pe Brittany, o simplă elevă de liceu în ultimul an, foarte perseverentă, cu așteptări mari de la viață. 
În viața ei apare, din întâmplare, Maddox, un motociclist misterios, cu ochi întunecați precum onixul, ce o priveau doar pe ea. Inima lui a ales-o pe ea, dintre toate celelalte fete. 
Știu la ce vă gândiți. Că întâlnirea dintre ei și conceptul pe care se bazează cartea este un clișeu: fata cuminte și băiatul cel rău. Însă, dragii mei, iubirea în sine este un clișeu. Ce ne-am face fără iubire? Niciodată nu vom știi. Așa că, în ciuda faptului că dragostea lor este previzibilă, îmi place faptul că autoarea nu i-a adus prea repede împreună. A manevrat ițele în așa fel încât să existe multe piedici care să le stea în cale și care să le facă dragostea și mai puternică. Influența unor factori externi importanți au reprezentat o piedică mare în povestea lor de iubire, reușind să îi despartă un timp îndelungat. Însă când adevărul iese, într-un final, la iveală, cei doi se reunesc și nimeni nu îi poate separa.

---------------------------------------------------------------------
- Doi ani de zile am încercat să înțeleg. Să te înțeleg! Doi ani în care, cu toată furia mea, nu mi te-am putut scoate din minte! Doi ani în care am adormit cu tine în gând și m-am trezit gândindu-mă tot la tine, după ce te-am visat. Doi ani nenorociți în care am încercat să te urăsc sau să te uit, dar singurul lucru pe care l-am reușit a fost să mi se facă și mai dor de tine!
---------------------------------------------------------------------
Până acum, în celelalte recenzii ale mele, nu am atașat vreo melodie însă acum parcă mă simt obligată de conștiință. Piesa care m-a obsedat se numește Only Love Can Hurt Like This și este cântată de Paloma Faith. Mi se pare că se potrivește perfect cu circumstanțele romanului și cu toate prin câte au trecut cei doi protagoniști.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Librex Publishing.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

The Seasons Tag

O zi cu prietena Corina Cîndea

Leapșa: The Summer Book Tag