Frumuseți monstruoase de Marina Neagu - Recenzie

Editura: Quantum Publishers
An apariție: 2016
Număr de pagini: 213

Sinopsis: Lara știe că, pentru ea, tentațiile întunecate sunt foarte mari. Crescută și protejată de un preot-gardian, reușește până la vârsta de 18 ani să își țină în frâu pornirile demonice. Dar când se mută în Valea Îngerilor, Lara află că existența ei nu este întâmplătoare.
Gardienii, soldați ai îngerilor, sunt crescuți și instruiți să distrugă toate umbrele, fiice ale demonilor.
Și Lara este una dintre ele.
Cu toate că a reușit să se ascundă de gardieni timp de 18 ani, odată cu noua ei mutare, se trezește nu numai înconjurată de aceștia, dar și nevoită să accepte o legătură specială cu unul dintre ei.
Noua alianță îi oferă Larei prima dragoste, dar și riscul de a plăti cu propria viață șansa de a elimina definitiv umbrele.

Părerea mea: În ultimul timp, mi-am tot comandat de pe site-ul Elefant grămezi de cărți care așteaptă să fie citite. Din nefericire, bacalaureatul bate la ușă, așa că nu m-am putut apuca de ele. Dar, într-un final, tentația a fost prea mare și am ales una random, și anume „Frumuseți monstruoase”, scrisă de Marina Neagu. Încă de dinainte să am cartea, eram curioasă în legătură cu ea. După cum probabil vă așteptați, am fost atrasă, în primă fază, de coperta superbă. Nici prea complexă, nici prea simplă, exact cât trebuie. Cei care mă cunoașteți, probabil că știți cât sunt de critică când vine vorba de designul unei cărți. Mai departe, m-a atras descrierea. Deși nu sunt un fan al literaturii fantasy, cartea asta m-a atras deoarece conține și o poveste de dragoste.
Atunci când am luat cartea în mână, nu mă așteptam să mă atragă atât de mult. Spun cu mâna pe inimă faptul că niciodată nu mi s-a mai întâmplat să mă apuc de o carte și să o citesc în trei ore. Să nu o mai pot lăsa din mână până nu o termin.

Fiecare replică, fiecare personaj m-a cucerit, m-a făcut să îmi doresc să fiu în locul Larei. M-a fascinat, în special, Adrian, care, în ciuda faptului că făcea pe inabordabilul și era conștient de menirea pe care o avea pe pământ, pur și simplu, mi-a demonstrat că iubirea poate învinge orice obstacol, oricât de mare ar fi.

De ce mi-am mai dat seama și am învățat din această carte e că nu toți sunt ceea ce par a fi și că pericolul poate exista unde te aștepți mai puțin. Nu o să dezvălui mai multe pentru că, poate, mai sunt printre noi care nu au citit cartea, însă spusele mele se pot demonstra la finalul cărții, unde am avut un șoc. Vă las pe voi să descoperiți asta.

-----------------------------------------------------------------------
-Te rog, Adrian! am urlat în gând. Tu ai mai multe de oferit lumii decât mine. Lasă-mă liberă.
 - Nu ai să mori fără mine, mi-a răspuns el, tot în gând.
 - De ce faci asta? l-am întrebat?
M-a privit și zâmbetul i-a adus în obraji acele gropițe pe care ajunsesem să le iubesc.
 - Pentru că sunt al dracului de îndrăgostit de tine! a venit răspunsul.”

-De ce mă privești așa? l-am întrebat?
Înainte să îmi răspundă, a tras aer în piept și mi-a zâmbit.
-Stând aici cu tine, ținându-te în brațe și știind că ești a mea, am realizat că nu trebuie să mor ca să ajung în Rai.”
-----------------------------------------------------------------------
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Quantum Publishers (aici) sau de pe site-ul Elefant.ro (aici).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Seasons Tag

The protector, de Jodi Ellen Malpas - Recenzie

O zi cu prietena Corina Cîndea